چرا بحران انرژی اروپا برای اقتصادهای نوظهور فاجعه است؟

افزایش تقاضای اروپا برای گاز طبیعی غیرروسی، موجب گرانی بیش از حد قیمت این سوخت برای بعضی از کشورهای جهان شده است.

به گزارش بیداربورس، افزایش تقاضای اروپا برای گاز طبیعی، به افزایش قیمت‌ها منتهی شده و به اقتصادهای نوظهور در بخشهایی از جهان خسارت سنگینی زده که ممکن است تاثیر آنها سال‌ها ادامه پیدا کند.

سائول کاوونیچ، تحلیلگران انرژی بانک کردیت سوئیس به بلومبرگ گفت: نگرانی‌های امنیت انرژی در اروپا، باعث فقر انرژی در جهان نوظهور شده است. اروپا به هر بهایی، مانع تامین گاز کشورهای دیگر می‌شود.

حقیقت این است که کشورهای اروپایی می‌توانند پول زیادی برای گاز طبیعی پرداخت کنند در حالی که کشورهای فقیرتری مانند پاکستان یا بنگلادش از عهده خرید محموله‌های گران گاز طبیعی برنمی‌آیند. پاکستان هم اکنون با قطعی برق در اکثر ساعات روز روبروست و به دلیل گرانی سرسام آور ال‌ان‌جی، احتمال اندکی وجود دارد که این وضعیت به این زودی تغییر کند.

به گفته تحلیلگر شرکت وود مک‌کنزی، تامین کنندگان نیازی ندارند به تامین ال‌ان‌جی برای بازارهایی متمرکز شوند که قدرت خرید ضعیفی دارند. بعلاوه، بازار نقدی در حال حاضر به حدی پرسود است که تولیدکنندگان می‌توانند قراردادهای بلندمدت خود را نقض کرده و با پولی که از بازار نقدی به دست می‌آورند، جریمه را به راحتی پرداخت کنند.

این وضعیت بعید است در آینده نزدیک تغییر کند؛ برعکس، اروپا در حال ساخت پایانه‌های واردات ال‌ان‌جی است که به معنای فراتر رفتن تقاضای اروپا از سطح فعلی در بلندمدت است.

بر اساس گزارش اویل پرایس، این به معنای آن است که مشکلات تامین انرژی اقتصادهای نوظهور ممکن است در بلندمدت ادامه پیدا کند زیرا مجبور خواهند بود برای عرضه محدود ال‌ان‌جی، با ثروتمندترین اقتصادهای جهان رقابت کنند.

در این بین، روسیه خیلی خوشحال خواهد بود که قدم پیش گذاشته و ال‌ان‌جی برای پاکستان تامین کند که از دریافت آن خیلی خوشحال خواهد شد. سفیر پاکستان به خبرگزاری تاس روسیه گفته است اگر کشورهای ثروتمند همه ال‌ان‌جی را خریداری کنند، چه اتفاقی برای ما خواهد افتاد؟

کد خبر 23445

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =